Новий Renault Kangoo Van став переможцем Міжнародної Премії Ivoty 2022

·         Новий Renault Kangoo Van став «Кращим мінівеном 2022 року» за версією журі міжнародної премії IVOTY.

·         Інноваційний мінівен Renault розділив першість з новим Mercedes-Benz Citan і був визнаний найкращим легким комерційним автомобілем із 14 моделей, представлених за останній рік.

·         Новий Kangoo Van має унікальні бічні двері Open Sesame by Renault із шириною отвору 1,45 м.

·         Автомобіль випускається на заводі Renault у Мобежі.

 

На торгово-промисловій виставці Solutrans у Ліоні голова журі IVOTY Джарлат Суїні вручив Марку Саткліфу, старшому віце-президенту та голові підрозділу легкого комерційного транспорту Renault Group, нагороду «Кращий мінівен 2022 року» за новий Kangoo Van. Журі складалося з 24 провідних журналістів з усієї Європи, що спеціалізуються на комерційних, промислових та вантажних автомобілях. Новий мінівен Renault зайняв перше місце серед 14 легких комерційних автомобілів від 11 брендів.

Для журі конкурсу основним критерієм при виборі є відповідність автомобіля стандартам економічності, безпеки та екологічності, прийнятим у галузі легкого комерційного транспорту.

Це четверта нагорода IVOTY в історії комерційних автомобілів Renault. Раніше переможцями ставали: Master (1998), Trafic (2002) та Kangoo Z.E. (2012).

Марк Саткліф, старший віце-президент та голова підрозділу легкого комерційного транспорту
Марк Саткліф, старший віце-президент та голова підрозділу легкого комерційного транспорту

«Хочу подякувати європейському журі за те, що вони присудили нагороду "Кращий мінівен 2022 року" новому Renault Kangoo Van. Команда Renault високо цінує цю нагороду, вона відзначає їхні зусилля з розробки та виробництва мінівену. Автомобіль відповідає найвищим стандартам якості та пропонує унікальні інновації для комфортної та ефективної роботи наших корпоративних клієнтів. Ця престижна нагорода стала черговим визнанням 120-річного досвіду, інновацій та ноу-хау Renault у сегменті легких комерційних автомобілів».

alt
Інноваційний мінівен Kangoo Van

Новий Kangoo Van призначений в основному для корпоративних парків, торгових компаній та підприємців, яким потрібен спеціалізований автомобіль для їхніх бізнес-завдань. Серед основних характеристик мінівену можна виділити такі:

·       Просте навантаження завдяки революційному рішенню Open Sesame by Renault. За рахунок зміщеної другої стійки автомобіль отримав найширший у сегменті отвір з правого боку - 1,45 м. А висувний тримач Easy Inside Rack дозволяє безпечно розміщувати довгі предмети на висоті, збільшуючи корисний об'єм вантажного відсіку.

·       Найкращі в класі характеристики, включаючи вантажний простір 3,9 м3 у стандартній версії, максимальну вантажопідйомність 600 кг, яку можна збільшити до 800 кг (як опція), та допустиму масу причепа 1500 кг.

·       Сучасний, вишуканий, ергономічний салон з покращеною тепло- та звукоізоляцією, відсіками для зберігання дрібних речей із загальним об'ємом 60 л та сидіннями для трьох дорослих пасажирів (опція). Цей мінівен можна легко переобладнати на мобільний офіс, просто склавши центральний підлокітник.

·       Сучасні комунікаційні можливості завдяки новій мультимедійній системі Renault EASY LINK з 8-дюймовим екраном, док-станції для смартфону, бездротовій зарядці потужністю 15 Вт, чіп-карті Renault для зручного та безпечного доступу, а також двом роз'ємам USB та двом розеткам на 12 В .

·       12 систем допомоги водієві нового покоління, включаючи систему постійного огляду ззаду, активну систему екстреного гальмування, систему допомоги при розгойдуванні причепа та помічника під час руху автомагістралями та в пробках, що поєднує адаптивний круїз-контроль та систему збереження смуги руху.

·       Економічний бензиновий (TCe 150) та дизельний (1.5 Blue dCi) двигуни у поєднанні із 6-ступінчатою механічною або 7-ступінчатою автоматичною коробкою передач EDC з подвійним зчепленням, а також два двигуни Ecoleader з витратою бензину та дизельного палива менше 4,8 л /100 км та 6,1 л/100 км відповідно.

Електрична версія нового Kangoo Van з'явиться навесні 2022 року, а пізніше вийде подовжена модифікація мінівену.

Завод в Мобежі — центр технічної майстерності
З 1997 року завод Renault у Мобежі на півночі Франції є флагманським виробничим майданчиком для Kangoo. З метою налагодження виробництва легких комерційних автомобілів та мінівенів, таких як новий Kangoo, а також моделей партнерських брендів Mercedes-Benz та Nissan, Renault інвестувала 450 млн євро у переобладнання заводу. Воно включало розробку нової високошвидкісної лінії пресування для дуже великих деталей , впровадження 630 нових роботів для роботи зі сталевим прокатом, нових роботів для нанесення покриттів і нової лінії для контролю якості фарбування, а також модернізацію складальних майданчиків з подачею повних комплектів деталей і розгортання нової лінії фінішного оздоблення. Крім того, на заводі з'явився новий цех збирання акумуляторів у рамках підготовки до випуску електричної версії нового Kangoo Van, яка з'явиться на європейському ринку навесні 2022 року.
Renault Kangoo — справжня історія успіху
Renault випустила Kangoo у 1997 році. За цей час продажі автомобіля склали 4,3 млн шт., включаючи пасажирські та вантажні версії. Домашнім майданчиком для Kangoo став завод у Мобежі, також виробництво налагоджено на заводі Санта-Ізабель у Кордобі (Аргентина).